Issues with update and ApolloMenu

Post Reply
dekm
Posts: 2
Joined: 07 Nov 2018, 21:36

06 Mar 2020, 12:27

Attempting to upgrade to 3.1.0 with primefaces 7.0 and running into some errors.

I've also recently upgraded to NetBeans 11.3

When running my server as soon as I get to the dashboard page I get these errors.

Code: Select all

  JSF1068: Cannot instantiate component with component-type org.primefaces.component.ApolloMenu|#]
  StandardWrapperValve[Faces Servlet]: Servlet.service() for servlet Faces Servlet threw exception
java.lang.ClassNotFoundException: org.primefaces.apollo.component.menu.ApolloMenu
My jar is imported through the pom here

Code: Select all

<plugin>
                <groupId>org.apache.maven.plugins</groupId>
                <artifactId>maven-install-plugin</artifactId>
                <version>2.5.1</version>
                <configuration>
                    <groupId>org.primefaces</groupId>
                    <artifactId>apollo</artifactId>
                    <packaging>jar</packaging>
                    <version>3.1.0</version>
                    <file>${basedir}/lib/apollo-theme-3.1.0.jar</file>
                    <generatePom>true</generatePom>
                </configuration>
            </plugin>
Then I didn't change anything for faces-config

Code: Select all

 <render-kit>
        <renderer>
            <component-family>org.primefaces.component</component-family>
            <renderer-type>org.primefaces.component.ApolloMenuRenderer</renderer-type>
            <renderer-class>org.primefaces.apollo.component.menu.ApolloMenuRenderer</renderer-class>
        </renderer>
    </render-kit>
in web.xml

Code: Select all

 <context-param>
        <param-name>primefaces.THEME</param-name>
        <param-value>#{guestPreferences.theme}</param-value>
    </context-param>
 
    <context-param>
        <param-name>javax.faces.FACELETS_LIBRARIES</param-name>
        <param-value>/WEB-INF/primefaces-apollo.taglib.xml</param-value>
    </context-param>
primefaces-apollo-taglib.xml

Code: Select all

<component>
            <component-type>org.primefaces.component.ApolloMenu</component-type>
            <renderer-type>org.primefaces.component.ApolloMenuRenderer</renderer-type>
        </component>
Any help would be appreciated

dekm
Posts: 2
Joined: 07 Nov 2018, 21:36

06 Mar 2020, 22:11

so seems the issue is related to this plugin never getting installed

Code: Select all

<plugin>
                <groupId>org.apache.maven.plugins</groupId>
                <artifactId>maven-install-plugin</artifactId>
                <version>2.5.1</version>
                <configuration>
                    <groupId>org.primefaces</groupId>
                    <artifactId>apollo</artifactId>
                    <packaging>jar</packaging>
                    <version>3.1.0</version>
                    <file>${basedir}/lib/apollo-theme-3.1.0.jar</file>
                    <generatePom>true</generatePom>
                </configuration>
            </plugin>
If I copy over the jar into target all runs fine.

so curious if anyone else has seen this happen in netbeans 11?

aragorn
Posts: 3968
Joined: 29 Jun 2013, 12:38

17 Mar 2020, 19:49

Hi,

Thanks a lot for the update! This has not been reported to us by another user.

Best Regards,

Post Reply

Return to “Apollo - PrimeFaces”

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest